Το φθινόπωρο έφτασε και αυτό σημαίνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μαθητές και καθηγητές είναι έτοιμοι να εισέλθουν στις σχολικές τάξεις, επομένως, είναι σημαντικό η εκπαιδευτική εμπειρία τους να βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο. Η INTECH, ηγέτιδα στο τομέα της «έξυπνης τάξης», μελετώντας τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης, προτείνει διαδραστικά συστήματα διδασκαλίας με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Διαδραστική διδασκαλία και διαδραστικοί πίνακες

Ο Διαδραστικός Πίνακας (Interactive whiteboard) είναι μια ψηφιακή συσκευή αφής που συνδέεται με έναν υπολογιστή και έναν προβολέα (projector). Ο προβολέας προβάλει το οπτικό σήμα εξόδου του υπολογιστή στην επιφάνεια του πίνακα μέσω του καλωδίου που μεταφέρει οπτικό σήμα (video cable – VGA). Ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα εικονιζόμενα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας την αφή. Ο Διαδραστικός Πίνακας πρέπει να είναι συνδεδεμένος με έναν υπολογιστή που δημιουργεί τις πραγματικές εικόνες η τα δεδομένα, μέσω ενός καλωδίου USB (data cable).

Οι διαδραστικοί πίνακες της Intech έχουν εγκατασταθεί σε εκατοντάδες σχολεία και φροντιστήρια ανά την επικράτεια επιβεβαιώνοντας έτσι την αξεπέραστη αντοχή, ποιότητα και αξιοπιστία τους.

Οι λευκοπίνακες Intech συνοδεύονται, από εξελιγμένο και συνάμα εύκολο στη χρήση εκπαιδευτικό λογισμικό. Ο καθηγητής έχει την δυνατότητα να προετοιμάσει το μάθημα από πριν και με τη βοήθεια του διαδραστικού να το παρουσιάσει στους μαθητές. Αντίστοιχα και οι μαθητές από τη πλευρά τους μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο μάθημα, καθώς με τη βοήθεια του προγράμματος έχουν την δυνατότητα να σχεδιάσουν, να γράψουν και να χρησιμοποιήσουν τα διάφορα εργαλεία του πίνακα. Έτσι, αυξάνεται η συμμετοχή στο μάθημα και ενισχύεται η αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητή/δασκάλου.

Intech: Το ολοκληρωμένο πακέτο διαδραστικής εκπαίδευσης

Η Intech προσφέρει δύο μοντέλα διαδραστικών πινάκων, τον TI-4182P και τον ΤΙ-4187W. Αυτοί οι διαδραστικοί πίνακες έχουν το εντυπωσιακό μέγεθος των 87’’ διαγώνιου και μπορούν να εγκατασταθούν απλά σε τοίχο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής και ένας προβολέας. Ακόμα, με την λειτουργία Ten point touch, 10 χρήστες μπορούν να γράφουν ταυτόχρονα στον πίνακα.

Ειδικότερα, σχεδιασμένος για να αντέχει σε δύσκολες συνθήκες, ο TI4187-W έχει στιβαρή κατασκευή αλουμινίου και διακρίνεται για τη αντοχή και την ανθεκτικότητα του. Η επιφάνεια του έχει επικάλυψη PolyVision e3 CeramicSteel η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να γράφει πάνω του με μαρκαδόρο και να σβήνει άνετα με πανί ή με σφουγγάρι. Ως αποτέλεσμα, ο καθαρισμός είναι ευκολότερος, η συντήρηση είναι ελάχιστη και το κόστος του κύκλου ζωής να μειωθεί δραματικά.

Η DIVITEC AE είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Intech στην Ελλάδα και υπεύθυνη για την εγγύηση και το service, μέσω δικτύου καταστημάτων και online shops.